0702 65 09 19 info@palperabyggab.se

Palpera Bygg AB har utbildning gällande microcement

 

Vad är microcement?

Microcement/designcement – ett flexibelt ytskikt

Vill du använda microcement i som ett inslag i din inredning? Här kan du läsa mer om vad, hur och varför denna metod blivit populär och hur du kan använda dig av den.

Microcement är ett tunt ytskikt av betong, ofta kallat designcement då du kan välja mellan olika kulörer och det aldrig blir en homogent färgad betongyta. Varje arbete får istället sin helt egna design genom den mekaniska och ostrukturerade appliceringen, som aldrig går att kopiera. Det breda utbudet av färger gör att betonggrå kan bli betonggul, betonggrön, betongblå, betongrosa och mycket mer, dessutom i ett flertal härliga nyanser.

Därför väljer du microcement till väggar och golv

Microcement är en mycket allsidig lösning när det kommer till ytskikt såsom väggar, golv och trappor, men är även utmärkt till bordsskivor och andra släta ytor. Designcement har blivit en populär metod i all slags heminredning där man vill åt en lite mer rå och urban look. Just allsidigheten med ett brett utbud av färger och möjligheten att välja olika struktur bidrar till att microcementen kan användas inom många områden.

De stora fördelarna med microcement:

  • Ger unika stötdämpande, lättstädade och fogfria betonggolv eller väggar
  • Fungerar i såväl våtutrymmen som i kök, hall, trappor och liknande
  • Ger en slät och ren betongyta
  • Är lätt att hålla rent
  • Finns i många färger och nyanser
  • Är ett ekonomiskt bra val

Efter vår skyddsbehandling är betongen fortfarande difussionsöppen, vilket innebär att den kan andas. Är du ute efter slitstarka och lättstädade betongytor med unik design blir du inte besviken när du väljer microcement.

Perfekt för den avskalade looken

Gillar du den lite avskalade looken så är microcement oslagbart i badrum och på toaletter då det både är minimalistiskt och funktionellt. Vi får ofta frågan om microcement är en certifierad produkt som är godkänd att använda i våtutrymmen. Svaret är att microcement är som vilken kakel- eller klinkerplatta som helst. Ytskikt krävs det helt enkelt ingen certifiering för, däremot måste tätskikt vara godkända.

Som gjort för badrummet

Går det att klä om ett gammalt badrum med betong utan att behöva riva ut den tidigare inredningen och utan att lägga in ett nytt tätskikt? Svaret är att det går bra, så länge det inte finns några allvarliga skador på det gamla ytskiktet, som exempelvis trasiga klinkerplattor eller lösa linoleum- eller plastmattor. Behöver du ta bort delar av det gamla ytskiktet måste du lägga en ny fuktspärr.

Vad innehåller microcement?

Ballasten i microcement består av finkrossad marmor, granit och andra bergarter vilket skapar en ren och fin betongyta. Det uppstår ingen så kallad terrazzoeffekt i form av synlig ballast/sten, som kommer fram när man diamantslipar gjuten betong. Istället får man den tilltalande unika, sammetslena ytan med sitt något råa utseende, som passar utmärkt i många olika sammanhang och kan variera i såväl uttryck som färg.

Vill du veta med om microcement och hur vi kan hjälpa dig att förverkliga ditt drömprojekt? Välkommen att kontakta oss redan idag.

Microcementlösningar!

Köksgolv

Trappa

Före & Efter

Badrum, badkar & hyllplan

Om oss

Vi erbjuder stora som små microcementarbeten  i ditt närområde.

Microcement

Använd scriptet nedan och berätta utförligt vad du vill ha utfört med microcement. Ange alltid m2 och separat vägg-,samt golvytor

Eller ring oss på

0702 65 09 19

adress

Annelundsvägen 4
605 91 Norrköping

Öppet

Måndag – Fredag 07.00 – 16.00

E-post

info@palperabyggab.se